Veilig Beheer

Veilig Beheer houdt illegaal gebruik van bedrijfsvastgoed tegen!

Screening van gebruikers of huurders wordt steeds belangrijker in vastgoedland. Naast de financiële zekerheid die pandeigenaren willen hebben, gaat het tegenwoordig ook om de betrouwbaarheid van de gebruiker of huurder van het vastgoed.

Niemand kan bij een screening 100% zekerheid bieden dat een huurder of gebruiker betrouwbaar is. Dit kun je alleen garanderen als er controles blijvend worden uitgevoerd.

“Veilig Beheer” van de Nederlandse Vastgoed Centrale is in eerste instantie een preventieve controle op illegaal gebruik van vastgoedobjecten. Of dit nu een boerderij, kantorencomplex, bedrijfspand of expat woning gaat.

Onder het motto “We zijn er toch”, controleren we de panden ook op een aantal andere punten. Zo wordt er bij ieder bezoek gekeken of de brandveiligheid en de vluchtroutes voor calamiteiten in orde zijn. Ook worden de meterkasten, gas- en watermeters gecontroleerd op onrechtmatigheden. (in geval van huur inclusief nutsvoorzieningen worden meterstanden ook opgenomen.) En huurders kunnen eventuele onderhoudsvragen doorgeven.

Veiligheidsprotocol

Controles zijn in de meeste gevallen simpel uit te voeren. Want we gaan er nog steeds vanuit dat de gemiddelde huurder begrijpt dat de vastgoedeigenaren en de vastgoedondernemers geen illegaal gebruik toestaan. Maar juist bij de kleine groep huurders met andere motieven wordt controle moeilijker. Zij willen uiteraard niet dat zij gecontroleerd worden en zullen daar ook alles aan doen om dat te voorkomen.

Bij Nederlandse Vastgoed Centrale is “Veilig Beheer” een standaard service welke geldt voor ieder object wat door ons wordt beheert en/of verhuurd. Er wordt contractueel vastgelegd dat weigering van controle einde van het contract betekend.

Als wij geen vrijwillige toegang krijgen tot het object dan controleren we op direct op andere wijzen. De wijze van deze controle wordt besproken met de pandeigenaar en indien nodig met de lokale autoriteiten. Uiteraard alles binnen de Nederlandse wet- en regelgeving.

Voor alle controles hanteert de Nederlandse Vastgoed Centrale een veiligheidsprotocol. Dit veiligheidsprotocol heeft als doel, om onze medewerkers veilig hun werk te kunnen laten doen. Maar ook ter bescherming van pandeigenaren die slachtoffer kunnen worden van ondermijning.

Over de inhoud van het veiligheidsprotocol communiceren wij altijd rechtstreeks met de pandeigenaren.

De Nederlandse Vastgoed Centrale bied de service “Veilig beheer” ook aan vastgoedondernemers die geen gebruik maken van onze overige diensten. Dit kan rechtstreeks met de eigenaar, maar ook met tussenkomst van een verhuurmakelaar. Veiligheidsprotocollen worden vanwege de veiligheid alleen besproken met de vastgoedeigenaren.

Wilt u meer informatie over “Veilig Beheer”, dan kunt u contact opnemen via onze contactpagina.