Wilt u uw pand verkopen of verhuren, of nog vele jaren leeg laten staan?

Leegstaand winkelvastgoed is grootste rem op de economische groei van winkeliers in winkelgebieden! In een aantal gemeenten leid dit zelfs tot forse daling van de omzet bij de retailers.

Uw leegstaand winkelvastgoed kan binnen een week zijn opgevuld. U voorkomt hiermee het sneeuwbal effect van meer leegstand in de winkelstraten en winkelcentra waar uw vastgoed is gevestigd.

De grootste leegstand begon in de periferie van de binnensteden, echter zien we steeds vaker dat ook de A1 locaties met meer leegstand te maken krijgen. In een aantal steden loopt de leegstand al snel op naar ⅓ van het winkeloppervlakte. Een zorgelijke situatie, die snel zou moeten worden afgeremd.

Door de vele leegstand in de winkelgebieden is het belangrijk om je als vastgoedondernemer te onderscheiden. Een belangrijk onderdeel is daarbij de uitstraling van uw vastgoedobject. Hoe aantrekkelijker uw pand is voor de Retail ondernemer hoe eerder u uw pand verkoopt of verhuurt.

Er zijn vastgoedondernemers die niet begrijpen waarom hun winkelpand al jaren leegstaat, en het pand van de buren na leegstand zo weer was verhuurt.

Zomaar 2 voorbeelden van winkelpanden die al meerdere jaren leeg staan. En waar niemand interesse in toont.

Eén van de makelaars maakt het in de advertentie nog bonter, door te zeggen dat de nieuwe huurders alleen maar hun spullen naar binnen hoeven te brengen om de winkel te kunnen openen.

Voor beide panden word er dan ook nog een huurprijs gevraagd van circa € 180,- m2 per jaar. Voor deze m2 prijs zou het toch mogelijk moeten zijn om op zijn minst even de stukadoor langs te laten komen.

Er zijn makelaars en vastgoedeigenaren die niet eens de binnenzijde van hun vastgoedobject durven te tonen. Voor het gemak worden de ramen volledig dichtgeplakt. Ook op de site van het betreffende winkelpand is geen foto van de binnenzijde te zien.

Ondernemers die op locatie opzoek gaan naar een geschikt pand zullen dit soort panden snel van de lijst schappen. Zeker als er in de directe omgeving meerdere panden leeg staan met ongeveer zelfde oppervlakte.

U ziet, leegstaand vastgoed door de makelaar volledig te laten “verpakken” met schreeuwerige affiches, of het pand totaal laten verpauperen geeft een zeer nadelig effect voor als verkopende of verhurende partij. Maar ook voor omliggende panden en zittende ondernemers. De bovenstaande voorbeelden kunnen zelfs meer leegstand veroorzaken. Mede omdat de bezoekers van de winkelgebieden geen armoedig straatbeeld willen.

Tijdelijk Beheer van leegstaand winkelvastgoed is de oplossing!!!

Nederlandse Vastgoed Centrale kan uw winkelpand een tijdelijke invulling geven, tot u uw pand kunt verkopen of verhuren. De winkelstraat behoudt zijn uitstraling en uw winkelpand is representatief voor de (startende) ondernemer. Onze invulling is hierdoor simpel en doeltreffend!

Nederlandse Vastgoed Centrale plaatst in leegstaand winkels tijdelijke beheerders, welke voornamelijk bestaan uit gerenommeerde (inter)nationale kunstenaars en beginnende ondernemers. De etalage en winkelruimte krijgen een nette invulling en de beheerders dragen zorg voor een schoon, heel en veilige omgeving van uw winkelpand.

De tijdelijke invulling geeft meer sfeer in de winkelstraten en winkelcentra. De winkelpanden zijn beschermd tegen wietplantages, drugslaboratoria en ander illegaal gebruik. En maandelijks (indien nodig vaker) ontvangt de vastgoedeigenaar een rapportage met diverse controle punten als meterstanden, aankomend onderhoud en de eventuele (verborgen) gebreken. Kortom een Win – Win situatie!

Er zijn voor de vastgoedeigenaar en makelaar geen kosten verbonden aan het beheer door de Nederlandse Vastgoed Centrale

Als tegenprestatie vragen wij de vastgoedondernemers een aantal gebruikelijke kosten op zich te nemen zoals het gebruikersdeel van gemeentelijke belastingen.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken voor de invulling van uw vastgoed. Mail dan vandaag nog naar info@nederlandsevastgoedcentrale.nl. of bel 087-7842540.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.